وزن سپری

سپری آهنی یکی از مشتقات فلزات می باشد که با نام پروفیل T نیز در بازار شناخته می شود.این نوع پروفیل یکی از مقاطع مورد استفاده در صنعت و ساختمان سازی به شمار می آید. از کاربردهای این نوع پروفیل می توان به ساخت انواع درب و پنجره، اتصالات پل ها به ستون ها، ساخت سازه های فلزی، ستون و خرپا ، اسکلت گلخانه ها، سقف های شیشه ای و… اشاره کرد. اما سپری ها عموما برای ساخت درب و پنجره مورد استفاده قرار می گیرند.

ردیف  سایز سپری آهنی وزن هر شاخه سپری آهنی (kg) – وزن هر شاخه ۶ متری سپری
۱ سپری ۲ ۵.۵ کیلوگرم
۲ سپری ۲.۵  8 کیلوگرم
۳ سپری ۳  10.5 کیلوگرم
۴ سپری ۳.۵  14 کیلوگرم
۵ سپری ۴  17.5 کیلوگرم
۶ سپری ۴.۵  22 کیلوگرم
۷ سپری ۵  26 کیلوگرم
۸ سپری ۶  37.5 کیلوگرم
۹ سپری ۷  50 کیلوگرم
۱۰ سپری ۸  62 کیلوگرم
۱۱ سپری ۹  80 کیلوگرم
۱۲ سپری ۱۰  98 کیلوگرم

 

بر اساس شکل ظاهری و استاندارد اشتال سپری ها در دو شکل لبه گرد و لبه تیز تولید می شوند. انواع سپری ها نیز بر اساس سه استاندارد DIN EN 10055 ، DIN59051, DIN1022 تولید می شود.

سپری های تولیدی معمولاً در ضخامت های ۰/۹ تا ۲/۵ میلیمتر تولید می شود. ضخامت ۲ میلیمتر نسبت به سایر انواع سپری ها از کاربرد بیشتری برخوردار است، لبه های سپری نیز بر حسب میلیمتر قابل اندازه گیری می باشد به طور معمول اندازه لبه ها و دیواره ها با یکدیگر برابر است بعنوان مثال سپری نمره ۱۰ دارای اندازه لبه ای برابر با ۱۰۰ میلیمتر می باشد. استاندارد طول سپری های تولید شده در ایران ۶ و ۱۲ متر می باشد.

کاربرد سپری در ساختمان

سپری در ساختمان به عنوان خرپا و مهار کننده ، در اسکلت گلخانه ها در نورگیر ساختمان و همچنین در صنایع سد سازی مصرف می گردد.

روش تولید سپری آهنی

نورد گرم یکی از متداولترین روش ها برای شکل دهی فلزات می باشد. در این روش  ابتدا شمش فولادی از نوع بلوم ، با مقطع و طول مشخص را به درون کوره وارد می کنند سپس وقتی به درجه حرارت نمورد نظر رسید در قفسه های نورد ابتدایی، مقطع آن را کاهش و طول آن را افزایش می دهند و در پایان نیز فلز با عبور از قفسه های میانی و پایانی به سپری تبدیل می شود در گام نهایی نیز دستگاه برش سپری مورد نظر را در طول دلخواه برش می دهد و قیمت آهن بر اساس وزن آن محاسبه می شود.